Maria Peterson Jonson

Copy och innehållsproducent

Arbetsuppgifter

Jag skriver allt som ska kommuniceras, och det kan bli en hel del. Det kan vara kärnfulla förklaringar till produkter och tjänster, blogginlägg som förklarar nyttan med produkter på ett kul och läsvänligt sätt, långa intervjuer med personalen, svängiga inlägg på sociala medier eller bara ett litet klickbart ord på en hemsida. Stort och smått, långt och kort. 

Bakgrund

I grunden är jag journalist vilket har gett mig ett rakt och direkt sätt att skriva. Jag har jobbat i över 10 år som skribent i press, inom tv-produktion och som radioproducent. Jag har dock även varit inne på marknadsföring i många omgångar, och har hittat hem som copy på Bridget. 

Vad är roligt med ditt jobb?

Mina drömjobb är att få åka ut till arbetsplatser, träffa personal och prata med dem. Få höra dem berätta om sina yrken och projekt. Sedan tar jag med mig materialet till kontoret och producerar blogginlägg, sociala medier-innehålll eller tjänstebeskrivningar till hemsidan. 

Annars då?

Trots att jag bor i ett radhus med väldigt liten tomt kämpar jag på med mina växter. Det är ett evigt gullande med den där lilla plätten till trädgård, och det går fascinerande dåligt. Men mina favoriter är squash och höga dahlior, där blir det mycket pang för pengarna när det går bra.