Vi har haft lyxen att få hela tre nya medarbetare under december 2022, och med Mariam Nordström stärker vi upp på copyfronten. Hon är en erfaren och kreativ skribent som inte bara är vass på att formulera budskap och långa texter, hon har också väldigt gröna fingrar. Och en förkärlek till att döpa sina växande vänner på ett alldeles särskilt sätt.

Så kul att få välkomna dig till Bridget, Mariam! Hur känns det för dig?
– Det är en otroligt fin känsla att ha landat på Bridget. Det känns spännande och tryggt, tacksamt och inspirerande. Att vara ny på en arbetsplats är ju alltid lite pirrigt, men jag tryggas hela tiden av att det känns så rätt, i hela mig.

Berätta lite om vad du gör hos oss.
– Jag är copywriter. I korta drag innebär det att jag sätter mig in i våra kunders verksamhet, arbetar fram textidéer, sätter tonaliteten och formulerar budskap – som i sin tur ska generera någon typ av handling.

Kan du namedroppa lite andra jobb du haft tidigare?
– Absolut! Som före detta konsult inom kommunikation har jag haft varierande uppdrag i flera olika branscher (så just den listan är rätt lång, hehe). Men jag har också arbetat som kommunikatör inom retail, webbredaktör och personlig assistent.

Vad tar du med dig till Bridget?
– Förutom mitt bonsaiträd som fick följa med mig till kontoret redan dag ett, så tar jag självklart med mig massvis med samlad erfarenhet och perspektiv. Nyfikenhet är min ständiga följeslagare, så den lär visa sig titt som tätt. Jag har alltid älskat att skriva och gör det än idag, även utanför jobbet – det kan vara allt från fantasynoveller till modern poesi. Vill man lära sig meditera, få gottiga växt-tips, prata film & musik eller kanske djupdyka i neurovetenskap så är jag helt rätt tjej för det med!

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord? Fem går också bra.
– Varm, lugn och optimistisk, tycker jag beskriver mig rätt väl. Men eftersom jag får nämna fem saker så slänger jag in noggrann och påhittig också.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
– På sommaren letar jag gärna loppis- och vintagefynd. Herregud så många bra smultronställen det finns! Under vinterhalvåret blir det ofta lite mer pyssliga aktiviteter; inreda, måla, skriva, DIY:a. Jag trivs i naturen, sköter om mina växter, mediterar och nördar ner mig i musik och neurovetenskapliga poddar – typ på daglig basis, året runt.

Vilken är din neurovetenskapliga podd-favorit?
Brain science med Ginger Campbell är bra! Intressanta och varierande intervjuer med ledande forskare inom området.

Berätta om dina bonsaier och deras namn. Varför döper du dem – och varför på det temat?
– Mina älskade växter och bonsaiträd…är det läge för en kärleksförklaring nu? Hemma finns flera bonsaier (träd & buskar i miniatyrformat) och gröna växter. I stort sett alla har blivit döpta. Dock inte med heligt vatten, präster eller liknande, riktigt så långt har jag inte gått…ännu. Men jag har ju också ett stort musikintresse, så det kändes naturligt att ge mina växter och träd namn efter gamla musiklegender. På kontoret står exempelvis “Chaka Khan” – en fikus retusa, med ungefär lika mycket fyllighet på toppen som artisten själv!

Underbart. Ser fram emot att du och Chaka Khan ska styra kontorets stereo. Men du, vi går strax in i ett nytt år. Vad längtar du efter 2023?
– Solen! Den saknar man ju. Jag ser också fram emot att komma in mer i arbetet. Det har ju redan startat fantastiskt fint, så jag ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar och spännande uppdrag! Sammanfattningsvis: sol, glass utomhus och frodigare växter. Och campa! Jag längtar efter att få sova i tält.

Härligt! Varmt välkommen Mariam – och Chaka såklart. 

Bakre raden fr v: Bonsaiträden Tito och Michael (från Jackson 5).
Mariam och Chaka Khan på kontoret.