Produktion och skarpare visuellt uttryck för industriell high-tech

Maria Petersson, 14 Jun, 2019, case

Incipientus är ett high tech-företag med starka rötter i forskningsvärlden. De specialiserar sig på innovativ och beröringsfri teknik för kvalitetskontroll av vätskor inom industrin. Företaget är relativt nystartat, men forskningen bakom produkterna har pågått i över femton år.

Företaget behövde en förtydligad kommunikation, både strategiskt och visuellt. Högteknologiska produkter som kan bidra med extremt mycket värde i rätt miljöer behöver presenteras på ett sätt som är lättare att ta till sig och förstå.

Vi tog fram en visuell guideline som Incipientus kan följa och förhålla sig till för att på ett tilltalande men ändå naturligt sätt hålla ihop kommunikationen. Tillsammans med fotograf Oscar Mattsson tog vi fram ett bildmanér för produktbilder. Oscar Mattsson tog nya, stilrena och moderna bilder på Incipientus produkter och vi påbörjade en bildbank åt dem.

Stilrena produktbilder

Stilrena produktbilder

Incipientus har en omarbetad färgpalett som ska genomsyra all visuell kommunikation. Vi tog också fram symboler och renodlade nyckelbudskap. Budskapen sammanfattar och ger riktning åt Incipientus erbjudande.

Symboler för Incipientus

Symboler för Incipientus

Tillsammans med Incipientus fortsätter vi ta fram verktyg som de själva kan använda i sin kommunikation. Bland dem en designmall för webb, powerpoint-mallar, datablad, mässmaterial och visitkort.