Infografik – det är sen gammalt

Det finns en massa forskning och siffror som visar att våra hjärnor har lättare att ta till sig bild än text. Inte så konstigt egentligen, de flesta av oss är programmerade så.

Ny webb för entreprenörs- och forskningsstiftelse

Enkel och snabb webb för Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse. Stiftelsens webb var inte mobilanpassad och saknade enkla flöden för nyheter och information kring ansökningar. Bridget fick i uppdrag att ta fram en stilren, avskalad och klassiskt modern webb. Till vår hjälp hade vi fina bilder ur företagets och familjens arkiv.

Produktion och skarpare visuellt uttryck för industriell high-tech

Förtydligad kommunikation, både strategiskt och visuellt. Incipientus sökte ett sätt att presentera sina högteknologiska produkter på ett enklare och mer säljande vis.

Hej Maria!

Maria Petersson är ny copy på Bridget! Efter flera år som journalist då hon främst arbetat som skrivande reporter och som radioproducent har hon landat hos oss.

Hej Annika!

Vilken är din främsta styrka? Tål du stress? Berätta om dig själv. Vi testar branschens klyschigaste frågor på vår AD Annika.

Vad Wu-Tang Clan kan lära oss om avtalsvillkor

Wu-Tang Clans senaste album Once upon a time in Shaolin såldes för två miljoner dollar. Den gjordes i ett enda exemplat, och följdes av minst sagt speciella villkor.

Rekryteringsfilmer med fokus för byggbranschen

Korta intresseväckare, filmer som publicerades i byggnadsfirmans egna flöden och sponsrades på Facebook, Linkedin och Instagram.

Vad är nätnutralitet?

Nätneutralitet, på engelska ‘net neutrality’, är minst sagt på tapeten sedan USA:s kommunikationskommitté FCC beslutade att slopa densamma. Vad betyder det för oss vanliga internetanvändare?

Fördelarna med headless CMS

Företag som växer ser sig ofta om efter en enterprise CMS-lösning. Glädjande nog väljer fler och fler statiska webbar idag. Fördelarna är solid säkerhet, snabb webb, mer flexibilitet och lägre utvecklingskostnader.

Almedalen – är rubriken viktigare än innehållet?

Att sätta en bra rubrik är en utmaning för skribenter, författare och redaktörer. Det är en fråga om avvägning. På ett begränsat antal tecken ska du både locka och ge en ärlig bild av innehållet. Men det är inte bara för att locka till textläsning som rubriker är viktiga för att kommunicera.bor-jag-aka-till-almedalen

Attrahera talanger med kommunikation

Hur hänger innehållsmarknadsföring och employer brandning ihop? Läs om hur företag kan attrahera talanger med rätt kommunikation.

Laglöst lagarbete

Du behöver ett team men kollegorna sitter i möte eller är plugged in. Hur hanterar man att sitta själv på kontoret eller att jobba som frilans när man behöver bolla idéer med andra för att komma framåt?

En dag hos Bridget

Det är semestertider, men hos Bridget har vissa av oss haft fullt upp hela sommaren ändå. Som ett arbetsamt balsam för semestersjälen så kommer här en liten inblick i hur en dag kan se ut på vårt kontor.

Bör jag åka till Almedalen?

Om du funderar på om du bör åka har du säkert redan varit inne på frågor om vad du vill uppnå, vilka kontakter som vore relevant att bearbeta på plats och vad du kan tänkas ha för budskap. Jag lämnar därför dem till en senare post och fokuserar på själva närvaron.

Vad är bra content?

Bra innehåll bör skapa ett verkligt värde för läsaren. Tunt innehåll sållas snabbt bort av en besökare. Längst ner på skalan återfinns så kallade ”click baits”, texter som lovar stort i rubriken men sedan inte levererar i innehållet.