Hur tar man sig från A till B utan google maps? Och hur delas en nota utan Swish?

Visst, är det svårt att föreställa sig ett liv utan telefonen. De senaste åren har allt fler företag satsat på smarta appar som gör livet lite lättare för oss konsumenter. Från telefonen kan vi nu boka träningspass, köpa tågbiljetter eller betala räkningar. Allt tyder på att trenden fortsätter i takt med att vi blir mer bekväma med att sköta ärenden på den mindre skärmen. Den smarta telefonen har inte bara kommit att bli människans bästa vän, utan även företagarnas främsta kanal för att nå ut till sina kunder. De verksamheter som kommunicerar på rätt sätt kan använda appen för att stärka det egna varumärket och bygga en bas av lojala kunder.

Behöver ni en app?

Låt oss först reda ut huruvida ni behöver utveckla en app eller ej. Det finns ett oerhört stort utbud av appar idag och därför är det ingen idé att investera pengar i ett projekt som landar i en medelmåttig app. Vi vet att den kommer vara konkurrensutsatt, så hoppa inte på trenden bara för att ”alla andra” gör det. Om appen inte generar en kundnytta kommer den heller inte användas. Fundera på de behov som finns hos era kunder idag. Kan ni förenkla deras vardag med en app? Vad skulle den fylla för funktion?

Är ni säkra på att ni kan leverera en tydlig kundnytta med en app? Bra, då ska ni inte bara investera i den tekniska utvecklingen utan även passa in appen i er kommunikationsstrategi, för nu kommer ni att få en helt ny kanal till era kunder.

En unik kommunikationskanal

I dessa tider lider många konsumenter av en slags reklam-blindhet. Allt för ofta hamnar reklamposten i papperskorgen, hemsidornas bannerannonserna noteras knappt och mailutskick fungerar ibland som en envägskommunikation. Med andra ord, det är svårt att tränga igenom bruset med traditionell marknadsföring.

Samtidigt får telefonen mer uppmärksamhet än någon annan enhet. Vi spenderar tid med den på bussen och på så väl kontoret och hemma. Omvärlden försvinner helt under den tid blicken fästs på skärmen. De företag som lyckas fånga kundens uppmärksamhet där och då, får en unik direktkontakt med konsumenten. Med rätt kommunikation och innehåll, byggs starka varumärken och lojala kunder.

Tre steg till en framgångsrik appkommunikation

Bygg en användarfokuserad app

Användarna har lika begränsat utrymme som intresse för att ladda ner nya appar. För att er app ska bli populär måste den leverera en tydlig kundnytta. Kvaliteten kommer att definieras av användarupplevelsen och funktionen. Börja inte med tekniken. Fokusera istället på att ta fram koncept, en bra användarupplevelse och kartlägg vilket innehåll som stärker samspelet mellan er och kunden. 

Förstärk användarupplevelsen med rätt innehåll

Med rätt tonalitet och innehåll skapas förutsättningarna för att bygga starka varumärken. Spotify lanserade nyligen en tjänst där de med hjälp av innehåll förstärker användarupplevelsen. Med funktionen behind the lyrics  kan den som lyssnar, samtidigt läsa korta berättelser och fakta direkt från artisten. Det skapar en personlig musikupplevelse utöver det vanliga, vilket i sin tur stärker varumärket.

Nå kunden med push-notiser

Efter att ha lanserat en välfungerande app och kommunicerat kundnyttan kommer ni förhoppningsvis göra användare av era kunder. I takt med att användarskaran växer tilltar potentialen att nå ut till kunderna. Med push-notiser kan ni med ett klick skicka ut intressant innehåll direkt till kundens telefon. Men här gäller det att ha känsla för vilka meddelanden som ska skickas ut. With great power, comes great responsibility. Spamma inte kunden med ointressanta nyheter.

Skulle appen kunna vara ett intressant verktyg för er verksamhet? Ta kontakt med oss, så berättar vi mera.