Incipientus är ett high tech-företag med starka rötter i forskningsvärlden. De specialiserar sig på innovativ och beröringsfri teknik för kvalitetskontroll av vätskor inom industrin. Företaget är relativt nystartat, men forskningen bakom produkterna har pågått i över femton år.

 

Vad Incipientus behövde:

Förtydliga sin kommunikation både visuellt och strategiskt. De ville hitta ett sätt att presentera sina högteknologiska produkter på ett mer säljande sätt som var enklare att ta till sig.

 

Vad Bridget gjorde:

Vi tog fram en visuell guideline som Incipientus kan följa och förhålla sig till för att på ett tilltalande men ändå naturligt sätt hålla ihop sin visuella kommunikation. Tillsammans med fotograf Oscar Mattsson tog vi fram ett bildmanér för hur produktbilderna ska se ut. Oscar Mattsson tog nya, stilrena och moderna bilder på Incipientus produkter och upprättade en mindre bildbank åt dem. Om företaget vill köpa loss ännu fler bilder längre fram finns den möjligheten.

 

 

Incipientus fick en omarbetad färgpalett som genomsyrar all visuell kommunikation. Färgpaletten går igen i de symboler vi tog fram.

Symbolerna är i sin tur knutna till olika key messages som vi renodlat. Dessa nyckelfraser sammanfattar vad det är Incipientus kan erbjuda sina kunder.

Dessutom arbetade vi fram ett knippe verktyg som Incipientus själva kan implementera i sin kommunikation. Vi gjorde till exempel wireframes, en mall för deras hemsida som de själva kan arbeta utifrån.
Vi skapade även en power point-mall som de kan använda vid presentationer och kundmöten.