Den knepiga generation ”why”: millennials!

Millennials är ett huvudbry för marknads- och HR-avdelningar. Hur ska man sälja till dem? Hur ska man jobba med dem? Leda dem? Bli ledd av dem? De framstår som helt väsensskilda från oss andra. Men stämmer det?

0 Comments1 Minutes

Video – buzzword eller allvar?

Alla branscher har sina buzzwords – heta termer som kommer starkt och sedan glöms eller upphör att vara i ropet. Ofta var de inte den frälsare de utmålades som. Många visar sig vara ett vettigt verktyg bland andra i en verktygslåda, bara inte det där enda verktyget man behöver.

0 Comments1 Minutes

Headless CMS istället för enterprise

Företag som växer ser sig ofta om efter en enterprise CMS-lösning. Men fler och fler väljer statisk webb idag. Fördelarna är solid säkerhet, snabb webb, mer flexibilitet och lägre utvecklingskostnader.

0 Comments5 Minutes

Ord som arbetsredskap – Presentation på Johanneberg Science Park

Den här veckan var vi hos företagsnätverket på Johanneberg Science Park och pratade om webb och innehåll. Det var fantastiskt roligt att träffa och höra om så många spännande verksamheter.

0 Comments1 Minute

Vad Wu-Tang Clan kan lära oss om avtals­villkor

Wu-Tang Clans senaste album Once upon a time in Shaolin såldes för två miljoner dollar. Det är ett dubbelalbum alltså, en "skiva". $2 000 000.

0 Comments9 Minutes

Presentation om inbound marketing

Seminarium: Sociala medier – brus eller business?

Hur står det till med din digitala närvaro? Trendar du på Twitter före frukost? Trumpnivå på antal följare? Fullt ös i Youtubekanaler och Facebookkonton?

0 Comments1 Minutes

Bridget ♥︎ iA Writer och Markdown

Tidigare i år så gick vi över till att skriva nästan allt vårt innehåll i ren text och Markdown. Det gäller både intern text och innehåll till våra kunder.

0 Comments4 Minutes

Enkelhet varar längst: 3 skäl att spara text som *.txt

Mycket av den text vi skriver idag är ämnat för webb och mail. Formatet är redan satt, av programvaran eller en webbutvecklare, och när du klipper in din formaterade text så skalas allt utom rubriker och enklare formatering bort.

0 Comments5 Minutes

Vårt köp­beteende i den sjunde dimensionen

Många teorier om köp- och beslutsbeteenden tar sin utgångspunkt i psykologi eller företagsekonomi. Maslows behovstrappa är en vida spridd förklaring som dröjer sig kvar. Men hur många strategier baseras på de ganska trubbiga behovsbegreppen?

0 Comments6 Minutes

Att kommunicera med appar och pushnotiser

Hur tar man sig från A till B utan google maps? Och hur delas en nota utan Swish? Visst, är det svårt att föreställa sig ett liv utan telefonen.

0 Comments6 Minutes

Adblockers – ett skäl att fokusera på innehålls­marknadsföring

Enligt KPCB:s senaste rapport, Internet Trends 2017, väljer allt fler att surfa reklamfritt. Vad är skälen till den ökade användningen av adblockers? Vad kan vi lära oss av skälen som hjälper oss att skapa bättre innehåll för våra besökare?

0 Comments5 Minutes

Hållbarhetskommunikation

Hållbarhet: Kommunikation för framtidens företag

Hållbarhet blir en alltmer integrerad del av både verksamheter och dess kommunikation. Det handlar inte om en kortsiktig reklamtrend, utan om en samhällsförändring som har fått allt fler företag att implementera hållbarhet i kärnverksamheten.

0 Comments6 Minutes